Veel mensen die naar de gym gaan gebruiken regelmatig een pre workout. Fitnessinstructeurs horen deze term dagelijks, maar er zijn mensen die er nog nooit van gehoord hebben of geen idee hebben hoe een pre workout gebruikt kan worden.

Een pre workout geeft je een boost voor je training. Na een lange werkdag kan het lastig zijn jezelf te motiveren om de gym in te duiken of een goede workout neer te zetten. Een pre workout geeft je díe energie en motivatie die je daarvoor nodig hebt. Dit wordt veroorzaakt door een hoeveelheid cafeïne. Niet de cafeïne die in energydranken zitten, maar de pure, geconcentreerde werkzame stof. Samen met een aantal andere stoffen zorgt het ervoor dat je verandert in een super gemotiveerde gymrat.

Houd er rekening mee dat de gevoeligheid voor cafeïne van persoon tot persoon verschilt!

Naast cafeïne bevat een pre workout nog andere werkzame stoffen. De meest voorkomende zijn:

  • Taurine: Draagt bij aan de verbranding en doorbloeding met als gevolg betere prestaties.
  • BCAA: Zorgt voor een actiever herstel en vermindert spierschade.
  • L-tyrosine: Verbetert de concentratie en alertheid en geeft je een gelukkig gevoel.
  • Creatine: Draagt bij aan maximale kracht, het piekmoment of explosiviteit. Kortom, het zorgt voor meer energie in je spieren waardoor je een hogere inspanning kunt leveren.
  • Arginine: Draagt o.a. bij aan celdeling, wondgenezing en vrijkomen van hormonen en is zeer belangrijk als neurotransmitter voor de zenuwen.
  • Beta Alanine: Stelt de verzuring van je spieren uit. Hierdoor kun je net die extra herhalingen doen waarmee je spieren extra prikkelt.

Er zijn diverse pre workouts te koop.
Wij adviseren Daniel’s Gym Pre Workout – deze is van goede kwaliteit!