Pilates Boxtel

PILATES IN BOXTEL BIJ DANIEL’S GYM

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.
Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen. Probeer nu een gratis proefles pilates in Boxtel bij Daniel’s Gym!
GRATIS PROEFLES!

 

VERSTERKT DE KERN VAN JE LICHAAM

Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.
Je kunt de oefeningen uitvoeren op een mat. Daarbij gebruik je de eigen lichaamsweerstand. De resultaten zijn sterkere kernspieren, een betere houding, meer stabiliteit, toegenomen flexibiliteit en algehele fysieke fitheid.

Het principe is dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Bij Pilates heb je dus concentratie nodig. Er wordt bij een training dan ook geen muziek gebruikt, of hooguit een rustig achtergrondmuziekje.

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt. De therapie kan behulpzaam zijn bij revalidatie voor zieken en bij chronische aandoeningen. Het helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling.

WAARDEVOLLE TRAINING

Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid. Om het uithoudingsvermogen te verbeteren, is pilates echter niet intensief genoeg. Je verbruikt er relatief weinig calorieën mee. Toch is het een waardevolle training, omdat een sterk centrum en lenigheid essentieel zijn om je fit te voelen. Het gaat er niet zozeer om wat je doet, maar veel meer hoe je iets doet.

Schrijf in voor een gratis proefles en ervaar wat Pilates voor jou doet.

GRATIS PROEFLES!

 

Wil je meer informatie over Pilates? Je kunt contact met ons opnemen via telefoon, mail of je kunt gewoon even langskomen om de mogelijkheden te bespreken.

Gratis proefles

WAT ZIJN DE EFFECTEN?

  • VERBETERT HET LICHAAMSBEWUSTZIJN
  • VERBETERT BALANS, COORDINATIE, KRACHT EN LENIGHEID
  • VERHOOGT ALGEHELE FYSIEKE FITHEID
  • GEEFT EEN BETERE LICHAAMSHOUDING
  • ONDERSTEUNT BIJ REVALIDATIE EN CHRONISCHE AANDOENINGEN
  • HELPT BIJ HERSTEL VAN BLESSURES EN FYSIEKE ONGEMAKKEN

ENTHOUSIAST GEWORDEN

Wil je meer informatie over de beschikbare faciliteiten dan kan je contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Maar je kan ook gewoon even bij ons binnen lopen om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie

Leden kunnen inschrijven via de Virtuagym app, tot 1 dag van tevoren.

Top