Sport en Chinese geneeskunde
In de Chinese cultuur is het streven naar evenwicht (yin en yang) kenmerkend.
Voor een optimale gezondheid maakt men gebruik van de natuurlijke genezende kracht van kruiden en oliën. Men eet gevarieerd en onderkent de effecten die bepaalde voedingsmiddelen en beweging hebben op de energiestroom in het lichaam. In moderne culturen zijn veel klachten het gevolg van bewegingsarmoede en onevenwichtige voeding. Verantwoord sporten kan lichaam en geest in een prettige balans brengen.

Guasha therapie bij sportblessures
Inspanningen bij sport vragen aanpassingen van het lichaam. Met name hart en longen moeten zich snel kunnen instellen op veranderende eisen. Botten, spieren, pezen en gewrichten moeten gewend raken aan zwaardere belastingen. Om blessures te voorkomen vereist dit nogal wat van een sporter. Mentale overbelasting en overtraining kunnen leiden tot overmatige vermoeidheid en terugvallende prestaties. Guasha therapie kan hier de helpende hand bieden.

Guasha therapie voor energiebalans
Door een combinatie van Chinese onderzoeksmethodes wordt er een beeld gevormd van de energiebalans. Zowel een teveel als een tekort aan energie kan plaatselijk of in het hele lichaam voor klachten zorgen. Om te voorkomen dat blessures gaan optreden, verergeren of zich zullen herhalen, zal zo’n energieverstoring moeten worden hersteld. Daarnaast is de Guasha therapie ook preventief inzetbaar. Naast specifieke sportblessures zoals bijv. peesontstekingen of spierkrampen kunnen veel onbegrepen of chronische problemen zoals burn-out, concentratiestoornissen en overtraining goed worden behandeld. Guasha therapie wordt ook ingezet bij hoofdpijn en maag- en darmklachten bij sporters als gevolg van nervositeit en wedstrijdspanning.

Wil je meer weten over Guasha therapie, ga naar de site www.joyhealthylifestyle.nl of maak een afspraak bij onze therapeut.