Je denkt misschien dat je er keihard voor moet trainen en een streng dieet moet volgen als je wilt dat je buikspieren zichtbaar worden. Laten we één ding rechtzetten: iedereen heeft buikspieren, maar het is de laag vet rondom je middel waardoor ze niet kunnen worden gezien.

Je ziet veel mensen de verkeerde dingen doen om hun buikspieren te laten zien. Dat houden ze dan een tijdje vol. Maar wat gebeurt er daarna? Ze gaan terug naar hun “oude manieren” en vervolgens gaan de buikspieren meteen terug naar de slaapstand.

9 TIPS WAT JE NOOIT MOET DOEN VOOR ZICHTBARE BUIKSPIEREN

1. ALLEEN MAAR CRUNCHES DOEN

Core Fit - daniel's Gym

Ik zeg niet dat crunches slecht zijn; ze hebben zeker hun werking. De meeste mensen voeren ze echter verkeerd uit en hebben andere spieronevenwichtigheden (zwakke core, inclusief heupen en rug) die deze oefening super ineffectief en een pijnlijke verspilling van tijd maken. Als je van die vetlaag af wilt komen, is het het beste om je hele lichaam in te zetten in samengestelde bewegingen (compound oefeningen) zoals squats, lunges of overhead presses waarbij je meerdere spiergroepen gezamenlijk inspant. Bovendien zijn de op het planken gebaseerde oefeningen zoals Push-Ups en de Hoge Plank (knie-naar-elleboog) veel betere vetverbranders dan eventuele isolatieoefeningen (zoals crunches) voor de buikspieren.

2. ELKE DAG JE ABS TRAINEN

Net als elke andere spier, hebben je buikspieren ook een pauze nodig! Dat betekent niet dat je je core niet kunt activeren tijdens je warming-up met oefeningen zoals planken, inchworms en andere balans- en stabiliteitsoefeningen, maar je moet geen enkele spiergroep twee dagen achter elkaar trainen … je buikspieren inbegrepen! Spieren hebben minstens 48 uur rust nodig voordat je dezelfde spiergroep opnieuw traint.

3. EEN CRASH DIEET VOLGEN

Eerlijk is eerlijk: als je het niet voor altijd kunt volhouden, begin er dan ook niet aan! Wanneer je je eetgewoonten verandert, doe dan niet iets dat je niet MINSTENS 80% van de tijd (zo niet meer!) kunt handhaven. Als een bepaald voedingsprogramma of dieet snel gewichtsverlies belooft, kun je bijna garanderen dat je het oude ook gewicht ook weer snel terugkrijgt. Door behoedzaam te veranderen en stabiliteit win je de race.

4. NIET NADENKEN OVER JE EETGEWOONTE

Het is 100% waar: abs worden in de keuken gemaakt. Je moet bewust zijn van wat je eet. Er zijn mensen die 3-5x per week sporten maar er vreselijke eetgewoonten op nahouden. En ze vragen zich af waarom ze hun doel niet bereiken! Als je niet of moeilijk lichaamsvet kunt verliezen, kan dit komen door het feit dat je te veel eet (duh!) Maar ook dat je niet genoeg eet! Begin daarom vandaag nog met het bijhouden van wat je dagelijks eet zodat je weet wat je moet bijstellen! Als je dit bijvoorbeeld een maand lang elke dag doet, dan heb je een goed beeld van je eetgewoonten. Consistentie, geen perfectie, is het doel!

5. EEN ZELFDE TRAININGROUTINE LANGER DAN 4-6 WEKEN DOEN

Het lichaam is echt slim en kan zich goed aanpassen. Als je je realiseert dat je al maanden dezelfde trainingsroutine doet, dan moet je gaan variëren! Probeer nieuwe oefeningen, doe een andere soort workout … doe gewoon iets anders!

6. REGELMATIG ALCOHOL DRINKEN

alcohol en gewichtsverlies

Voor sommige mensen zijn overmatige calorieën uit alcohol niet echt het grootste probleem. Het zijn de voedselkeuzes die gemaakt worden na een avondje uit: vette hamburgers, een kapsalon, shoarmaschotel of een grote zak chips. Klinkt bekend? Je krijgt dus niet alleen meer vloeibare calorieën dan je nodig hebt, maar ook dat je daarna nog eens te veel en vet eet. Als je echt serieus bent over het verkrijgen en onderhouden van je buikspieren, moet je misschien eens over je weekendgewoonten aan de bar nadenken.

7. CONTINUE LEVEN MET STRESS

Het is niet erg om af en toe een stressvolle dag te hebben, maar wanneer stressvolle dagen een terugkerend iets zijn dat leidt tot een stressvol leven, kan het een belangrijke reden zijn waarom je je buikspieren niet zichtbaar krijgt. Studies hebben aangetoond dat chronische stress geassocieerd wordt met hogere niveaus van obesitas. Neem de tijd voor jezelf, want jij bent de enige die dat kan! Vergeet niet wat de voordelen zijn van wandelen, mediteren en een regelmatige reflectie op de dingen waarvoor je dankbaar bent.

8. UITSLUITEND LISS CARDIO TRAINEN

Zoals vermeld bij punt 5, moet je regelmatig varieren met je oefeningen! Als het gaat om cardio, wil je niet alleen gaan voor langzame en stabiele runs (LISS – Low Intensity Steady Training). Voeg ook wat HIIT (High Intensity Interval Training) toe aan je routine. HIIT en LISS cardio spelen beide een rol bij vetverbranding en helpen om de definitie van je abs zichtbaar te krijgen.

Met de groepslessen en de HIIT en personal trainingen zorgen onze trainers bij Daniel’s Gym dat je regelmatig voldoende variatie krijgt in je training. Voordeel is dat je lichaam zich blijft ontwikkelen en het trainen nooit saai wordt.

9. ONVOLDOENDE TIJD NEMEN VOOR HERSTEL

Zeven dagen per week trainen is niet het antwoord. In feite ontstaat de magie tijdens je rustdagen en herstel, niet tijdens je training. Trainen is stress voor het lichaam, maar het is zeker goede stress zolang je het niet overdrijft. Luister naar je lichaam!